Quarantine and home renovation Part I

Work from home  και ατελείωτες ώρες σε μια καρέκλα τραπεζαρίας. Έγινε ξαφνικά το σπίτι γραφείο και το γραφείο σπίτι. Μια κατάσταση που μάλλον ήρθε για να μείνει (ας ελπίσουμε not) . Έτσι ξαφνικά λοιπόν κι εγώ αποφάσισα αφού καθόμαστε που καθόμαστε μέσα στο σπίτι ας κάνω και κάτι δημιουργικό πέρα από το οκτάωρο και πολλες φορές εννιάωρο  που περνάω σε μια καρέκλα. Ας δω αυτή τη κατάσταση σαν ευκαιρία να κάνω κάποια πράγματα στο σπίτι που τόσο καιρό σκεφτόμουν και δεν προλάβαινα. 
Και κάπως έτσι ξεκίνησε η ανανέωση του σπιτιού. Σε αυτό λοιπόν το άρθρο θα μιλήσουμε για την αλλαγή της τραπεζαρίας. Συγκεκριμένα του τραπεζιού-γραφείου.  Σκέφτηκα λοιπόν αφού έτσι κι αλλιώς τραπεζόματα δεν γίνονται, να μεταφέρω τις καρέκλες στην αποθήκη και να κρατήσω μόνο τη καρέκλα γραφείου, για να μην πιάνουν χώρο, τουλάχιστον μέχρι να επανέλθουμε στη κοινωνική μας πραγματικότητα. Το δεύτερο βήμα ήταν να αλλάξω το χρώμα του τραπεζιού. Έψαξα, βρήκα ιδέες, μελέτησα για τις σύγχρονες τάσεις και κατέληξα στο πόσο τελικά θα του πήγαινε το χρυσό με φόντο τη γκρι ταπετσαρία. Η αλήθεια είναι ότι το σκέφτηκα πάρα πάρα πολύ γιατί υπήρχε και ο κίνδυνος ως μια αλλη κα Πατούλη να δείχνει κάπως υπερβολικό. Αλλά τελικά αποφάσισα να το τολμήσω. Αρχικά αποφάσισα να βάψω μόνο τα πόδια χρυσά και το ενδιάμεσο ξύλο να το περάσω με χρώμα κιμωλίας στο χρώμα της ασφάλτου (έτσι λέγεται) που ειχα βάψει και τον καθρέφτη. 
Ή επιλογή όμως του χρυσού χρώματος έπρεπε να γίνει πολύ προσεκτικά προκειμένου να ήταν πολύ καλής ποιότητας και το αποτέλεσμα να μην έδειχνε φθηνό. Έκανα για μέρες έρευνα αγοράς και κατέληξα σε ένα μαγαζί στον Πειραιά, Πολυμενάκος λέγεται οπου είχε αυτό που ήθελα. Ήταν το χρυσό που χρησιμοποιούνε και στις αγιογραφίες και είναι το παρακάτω :
Το παράγγειλα λοιπόν και για να πω την αλήθεια ακόμα το σκεφτόμουν. Θα πρέπει επίσης να επισημάνω ότι θα πρέπει να περαστεί με πινέλο πολύ καλής ποιότητας για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Παρακάτω θα δείτε το πριν και το μετά και θα συμφωνήσετε πιστεύω ότι τελικά το αποτέλεσμα ήταν πέρα από τις προσδοκίες μου, πάρα πολύ ικανοποιητικό. 

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ



ΥΓ. Κανένα από τα δυο χρώματα δεν χρειάστηκε να περάσω πρώτα αστάρι. Απλά ένα ελαφρύ τρίψιμο με το πιο απαλό γυαλόχαρτο. 

Τολμήστε τις αλλαγές! 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις